op dit moment 18701 wensen vervuld 1371 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
970_Fie_101.jpg

1 maart 2022

Het was goed

In Zaandam ligt onze gaste van vandaag en wacht op haar onverbiddelijke einde. Ze is uitbehandeld en de sluipmoordenaar heeft de strijd tegen de knappe koppen gewonnen. In de zorginstelling van Oostergouw wordt ze getipt op de mogelijkheid om nog éénmaal volledig verzorgd het water op te gaan. Fie veert op en wil erg graag nog een keertje varen. Zoon Rob vult het intakeformulier in en binnen enkele uren wordt hij gebeld, want er is toch wel enige spoed bij. Fie werd het afgelopen weekend al ingepland, maar de opeenvolgende stormen gooien roet in het plan. De planning gooit de boel om en de Meander V wordt ingezet, want de MS Vaarwens is de hele week al volgeboekt!

Gisteren voer Evert het Meander V naar Muiden, want Monnickendam is even geen optie. Daar krijgen we een mooie ligplaats die door havenmeesters Paul en IJsbrand is vrij gemaakt om de gasten goed aan boord te kunnen krijgen. Vanmorgen schijnt de zon en het is erg vriendelijk weer, als Evert nog even de luiwagen over het dek haalt. De grote percolator koffiepot pruttelt lekker en vrijwilliger Danny komt aan boord. Het weerzien is een woeste vreugde, want Danny is vrijwilliger van het eerste uur en heeft samen met Evert heel wat wensen gevaren.

De ambulance arriveert in Muiden en ook met de vrijwilligers Joost en Marja is het een vreugdevol weerzien want ook zij hebben al vaak een wens met Evert en de Meander V gemaakt. De ambulance gaat open en daar ligt Fie. Ze is broos, maar heeft een hartelijke glimlach op haar gezicht, want ze gaat toch nog varen en nog wel met de Meander V… Er volgt een warm welkom en snel gaan we aan boord. Fie wordt middels de lift naar boven gebracht en comfortabel achter het grote zijraam geplaatst. Er is koffie met koek en Evert doet een welkomstpraatje, maakt een vaarplan, en dan gaan de trossen los.

Pampus komt voorbij, het IJ vuurtje, Durgerdam, Oranjesluizen en overal weet Evert iets over te vertellen. Fie geniet… en haar beide zoons niet minder! De zon schijnt en het schip wiegt en Fie zegt; “Alleen die motoren vind ik al heerlijk!” Evert glimlacht terwijl Danny nog een plaatje schiet. Na de Oranjesluizen duiken we het zijkanaal K in en Fie ligt ontspannen naar buiten te kijken om al het moois in haar op te nemen. “Ze is knap helder vandaag”, merkt zoon Rob op. Heerlijk om te zien!

We scharrelen door Amsterdam en meren aan in de Amsterdam Marina voor de lunch. Danny tovert heerlijk opgemaakte broodjes uit de keuken en even later zit iedereen te smullen. Zelfs Fie eet en heeft haar bordje snel leeg. “Wilt u nog meer eten?” vraagt Danny en Fie lacht smakelijk. “Graag, het smaakt me vandaag goed!” en Danny maakt het tweede bordje op...

We gaan weer varen en scharrelen langs grote Cruiseschepen en enorme Suppliers die in de dokken van Damen liggen. Fie kijkt haar ogen uit en verbaast zich dat het allemaal blijft drijven… Daarna keert Evert de boeg van de Meander V en zet koers huiswaarts. We moeten samen met een geladen zandschip de Zuidersluis in en dat is passen en meten. Behoedzaam schuift Evert de Meander V op de vierkante centimeter de sluis in. Eenmaal buiten de sluis gaat Danny aan het roer. Er staat inmiddels een flinke wind en het schip schommelt retour Muiden, waarvan Fie erg geniet. “Ik schrijf me gelijk in voor de volgende cruise!”, lacht Fie…

We meren aan, maken nog wat foto’s en nemen hartelijk afscheid van de lieve Fie in haar laatste dagen..

Het was goed… Vaarwel Fie

Auteur Vaarwens

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens