op dit moment 19290 wensen vervuld 1431 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
20210327_133737.jpg

20 april 2021

Een dag om nooit te vergeten!

Op zaterdag 27 Maart 2021 vertrokken wij samen met de twee lieve vrijwilligers Ronald en Reina van Stichting Ambulance Wens richting Groningen om de wens van mijn opa te vervullen. Opa Nico zat in Hospice Haarlem gedurende de laatste weken van zijn leven. Hij was gestopt met de nierdialyse, waardoor zijn leven niet veel dagen meer zou tellen; hij verlangde vurig om nog éénmaal in zijn geboortestad te zijn.
Zo reden wij met de Ambulance vanuit Haarlem naar Groningen Stad, direct langs de grachten naar de Grote Markt. De Martini Toren was geweldig om te aanschouwen, het Stadhuis helaas ingepakt vanwege onderhoud.
Vervolgens dronken wij koffie bij de Burger King op het station en hield opa een plaspauze in het NS-kantoor. Ook maakten wij een foto bij ’t Peerd van Ome Loeks, boven op het golvende witte dak van de fietsenstalling.
Daarna een foto voor de rode deur van zijn geboortehuis aan de Peperstraat en reden we naar de bakker aan de Botteringerstraat voor Groningerkoek en knieppertjes, en daarna vervolgden we onze weg naar de slager in Zuid-Laren voor twee half-om-half rollades en meerdere leverworsten, waar opa zo van hield.
Ook al was opa moe in Groningen, zijn wij toch nog even teruggereden naar de Starnumanstraat in Groningen, waar opa Nico gewoond heeft vanaf zijn 14e jaar en het Noorderbad waar hij heeft leren zwemmen.
Om het dovende nachtkaarsje weer op te laten laaien, reden we als verrassing naar de Bloemendaalseweg in Overveen, de woonplaats van opa gedurende de Tweede Wereld Oorlog. De huidige bewoners van het schitterende pand waren heel enthousiast om meer over de geschiedenis van hun huis en die van opa Nico te weten te komen.

De reis was geweldig! Een dag om nooit te vergeten! Met dank aan Stichting Ambulance Wens!


Nick Koets, kleinzoon Nico

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens