op dit moment 19290 wensen vervuld 1431 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
papillon-bleu-210974.jpg

12 april 2021

Zoiets is een waardige afsluiting

Mijn man, Joost, is ‘uit het leven gerukt’ op de nacht van 24-25 februari 2021.

Tot dan toe had hij, man 86 jaar oud, een heel actief leven: wandelen, mensen bezoeken en ontvangen, hobby’s als amateurarcheoloog (stenen en artefacten zoeken enz), reizen, koken, aquarelleren en veel meer.

Natuurlijk moest ‘het kwaad’ bij hem van binnen langer aanwezig zijn geweest, maar dat wisten we helemaal niet. Hij voelde zich goed tot aan die nacht—bloeding, bewusteloos, ambulance, ziekenhuis… Zomaar weg uit zijn huis, zijn leven. Geen waarschuwing, geen afscheid van zijn geliefde thuis, zijn hele dagelijks leven…

In het ziekenhuis noemde de transferzuster, van ziekenhuis naar hospice, Ambulancewens:

‘Dat je nog heel graag naar huis wil gaan begrijp ik volkomen. Er weer wonen zal niet gaan maar een middag heen, ik denk van wel. Vraag het aan de mensen van “Ambulance Wens”.’

Dat deden we op 6 april en er werd een afspraak twee dagen later, 8 april, meteen vastgelegd. Geweldig!

Om 12:30 kwamen Karin, verplegende en Rob, chauffeur, naar de hospice met de Wens Ambulance! Joost werd zorgvuldig ‘ingepakt op de brancard’ en naar de wagen gereden. Ik, zijn vrouw, mocht meerijden.

De rit, de aankomst, daar waren we dan thuis. Fijn, verdrietig, onwerkelijk. Karin en Rob reden Joost-op-de-brancard het huis rond. Toen trokken zij zich terug in Joost’ werkkamer en lieten ons in de zitkamer met z’n tweeën. Het was een donkere dag, maar toen we daar zaten kwam de zon tevoorschijn! Even samen ons thuis beleven, 15 jaren hebben we hier gewoond, een middag nog even... Afscheid is heel moeilijk maar goed. Zoiets is een waardige afsluiting.

 

Heel veel dank aan Ambulance Wens dat u dit mogelijk hebben gemaakt. Karin en Rob, we waren bijzonder blij met jullie hulp en begeleiding. Een organisatie met een prachtig doel: mensen aan het eind van hun leven nog een vurige wens in vervulling te brengen.

Dank jullie heel, heel hartelijk voor de middag van 8 april, 2021

Joost en Ruti Schwartzenberg

Amersfoort

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens