op dit moment 20730 wensen vervuld 1565 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
3.105.jpg

30 augustus 2016

Drie mooie dagen

Nog één keer met Trudy Beuman en de kinderen erop uit…………….

Op zaterdag 23 juli 2016 werden we in Delft opgehaald door vrijwilligers Hans en Jan van de Stichting Ambulance Wens. Ma krijgt een beertje van de stichting cadeau. Het begin van drie mooie dagen. De reis ging rechtstreeks naar Beekbergen, waar de stichting een mooi stenen vakantiebungalow bezit op het Droompark: het Jan Bos Huis. De bungalow is van alle gemakken voorzien, toegespitst op het verblijf van een gast die alleen per ambulance kan worden vervoerd. Na aankomst hebben we onszelf verwend met koffie/thee met wat lekkers erbij. Het was prachtig weer; we konden relaxed buiten zitten en genieten van de natuur in het park. ’s Middags te voet, ma op een brancard met grote strandwielen, naar de waterval van Loenen. Hans en Jan zorgden ervoor dat de brancard over de hardere delen van de zandpaden werd geloodst, behendig manoeuvrerend om het rulle zand en putten en bobbels zoveel als mogelijk te vermijden. Een heerlijke ervaring om met dit mooie weer door de prachtige Veluwse bossen te wandelen. De waterval van Loenen is bescheiden, maar een oase van rust en ontspanning. Het kabbelende water is verkoelend. Een fijne plek om te genieten: van de omgeving en van elkaar. Op de terugweg hebben we een verfrissing genomen bij Brams Pannenkoekenhuis, waar we kennis maakten met Ploonie die Jan voor de resterende tijd zou gaan vervangen. Aangekomen bij het Jan Bos Huis werd de zweefparasol omhoog gedraaid, waaronder we ons tegoed deden aan een drankje en diverse versnaperingen…..de verhalen kwamen los….. We waren te lui om te koken en de (afhaal-)chinees in Beekbergen had een goede klant aan ons: een aanrader!

De volgende morgen ontbeten. Dat was ook al een feestje. We hadden verschillende soorten brood meegenomen, afbakbroodjes en een grote variëteit aan beleg: het leek wel een luxe ontbijtbuffet in een gerenommeerd hotel. Een goed begin van de dag. Wat gaan we vandaag doen? Gelukkig beschikt het Jan Bos Huis over twee mappen met foldermateriaal ……er is zoveel te doen in de omgeving….. De keuze viel op het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Bij de kassa van het museum bleek dat de vrijwilligers van Stichting Ambulance Wens gratis naar binnen mochten en ook een gratis parkeerkaart kregen. Wat een mooie geste! In de souvenirwinkel kregen we allemaal, omdat we met Stichting Ambulance Wens waren, een gratis sleutelhanger met klompje. En extra uitleg hoe we het beste konden lopen met de brancard, omdat veel wandelpaden in het museum zijn bestraat met kleine steentjes…en dat kan nogal hobbelen en trillen…..enerzijds onprettig voor de vrijwilligers, maar vooral ook voor degene die op de brancard ligt. Eenmaal binnen (eigenlijk: eenmaal buiten), werden we door de Stichting Ambulance Wens gefêteerd op koffie/thee en wat lekkers erbij. Vervolgens op pad. Wat is er veel te zien in het museum: Amsterdamse grachtenpanden, mooie tuinen, straatjes met huizen waardoor het net lijkt alsof je in de Zaanstreek bent, een klassieke wasserij, molens, een plaggenhut, een draaimolen, een bierbrouwerij, een tram (waar ook de brancard in mee kon), te veel om op te noemen. En lekker geluncht natuurlijk! Terug in het Jan Bos Huis kwamen we op verhaal met een drankje en hapjes. Om vroeg in de avond naar restaurant Het Jachthuis te gaan voor diner: een prima afsluiting van een prachtige dag!

De derde en laatste dag alweer. Na het ontbijt naar Apeldoorn op familiebezoek. Fijn dat ma dit nog kon doen, want dit was de eerste en waarschijnlijk gelijk ook de laatste keer dat zij bij hen op bezoek kon gaan en hun nieuwe appartement kon bewonderen. In de middag naar ‘IJs van Co’ in Hoenderlo. De eigenaar van deze softijs zaak sympathiseert met Stichting Ambulance Wens en biedt het ijs gratis aan: wat lief! En lekker! Daarna terug naar huis. Naar huis is het Hospice in Delft. Onder het genot van een kopje koffie nog even napraten met Hans en Ploonie. En dan is het afscheid echt daar. Een afscheid van drie mooie dagen. Dagen waarin we als gezin (moeder met drie kinderen en twee partners) hebben kunnen genieten van elkaar. Een wens die Stichting Ambulance Wens op een fantastische manier heeft laten uitkomen!

Foto’s: Met dit verslag wordt ook een aantal foto’s gemaild. Trudy Beuman en haar kinderen vinden het helemaal ok als de stichting ze gebruikt voor publicatiedoeleinden.

Met vriendelijke groet,

Huub Schoemaker (oudste zoon van Trudy Beuman).

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens