op dit moment 8860 wensen vervuld 504 mooie verhalen
Donaties: NL61 RABO 0112 9246 11
3.88.jpg

29 maart 2016

Nog één keer naar ouderlijk huis

Dankzij de Stichting Ambulance Wens werd het voor Joanneke mogelijk om nog een keertje een bezoek te brengen aan het ouderlijk huis en daar familie en vrienden te ontvangen. Joanneke woont sinds 2007 in Schotland maar de reis naar Nederland bleek niet meer mogelijk. Dankzij de vrijwilligers van de Stichting was het toch mogelijk dat ze afreisde naar Nederland. Vooral de geruststelling van een veilige reis met voldoende medische begeleiding was precies wat ze nodig had.

Tijdens een etentje van de ouders van Joanneke met vrienden kwam de wens van Joanneke ter tafel dat ze graag nog een keer naar Nederland zou willen komen. Die vrienden kenden toevallig een vrijwilliger bij de Stichting Ambulance Wens. De vader van Joanneke heeft toen nog diezelfde avond het online formulier op de website ingevulde. De volgende dag werd hij al gebeld, of Joanneke op 23 februari opgehaald zou kunnen worden. Dat was nog eens een snelle en vriendelijke service.

Even dreigde haar ziekte toch de overhand te nemen. Haar gezondheid ging ineens snel achteruit en de doctor vreesde het ergste. De ouders van Joanneke moesten halsoverkop naar Schotland. Maar gelukkig krabbelde ze naar een paar dagen weer op en vertrok de ambulance met Joanneke en chauffeer Kees en verpleegster Ingrid richting Nederland zoals gepland. De ambulance werd gevolgd door de auto van de echtgenoot van Joanneke met vijfjarig zoontje en de ouders van Joanneke. Ze konden precies voor de sneeuw uitrijden zodat ze op tijd bij de boot in Newcastle waren voor de overtocht. De reis is prima verlopen. Joanneke kon heerlijk naar buiten kijken vanuit de ambulance. Eenmaal aangekomen op Nederlandse bodem ging de reis vanuit IJmuiden naar Nijmegen ook heel soepel en binnen een paar uur was ze bij haar ouders thuis.

Na 10 heerlijke dagen in Nederland werd Joanneke weer opgehaald door hetzelfde koppel Kees en Ingrid en teruggereden naar haar eigen huis. Moe maar vol dierbare herinneringen aan een bijzondere reis was ze weer terug in Schotland. Enorm dank aan de Stichting voor het mogelijk maken van deze ervaring.

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens