op dit moment 19258 wensen vervuld 1428 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
1.153.jpg

21 maart 2016

“Erbarme Dich”

Op donderdag 10 maart 2016 is mijn schoonmoeder opgenomen in het Johannes Hospitium in Vleuten. Het hospice heeft aan mijn schoonmoeder gevraagd of zij nog een laatste wens had voor wat betreft de plaats of gelegenheid die zij nog wilde bezoeken. Mijn schoonmoeder is zeer geïnteresseerd in cultuur. Die liefde voor cultuur heeft zij overgebracht op haar drie kinderen. Haar jongste dochter zingt in het koor van Stichting Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO). Het USKO zou op zondag 13 maart 2016 in de Heilig Hartkerk te Maarsen de Matthäus-Passion uitvoeren van Johannes Sebastiaan Bach. Het hospice heeft bij de Stichting Ambulancewens de wens overgebracht of mijn schoonmoeder dit concert zou kunnen bijwonen.

Op die zondag is mijn schoonmoeder opgehaald door twee medewerkers (Henk uit Nijmegen en Ruud uit Den Haag) van de Stichting Ambulancewens. Mijn schoonmoeder zag er zeer naar uit om haar laatste Matthäus-Passion bij te wonen. Wij werden zeer vriendelijk ontvangen door de koster van de Heilig Hartkerk in Maarssen. Veel concertgangers bleken mijn schoonmoeder te kennen. Zij liepen voorafgaand aan het concert nog even bij haar langs om een handje te geven en om wat te praten. De Matthäus-Passion is live uitgezonden door RTV Stichtse Vecht. Mijn schoonmoeder heeft zeer genoten van het concert. Ondanks dat zij het niet volhield om de hele Matthäus-Passion bij te wonen en in de pauze weer moest worden teruggebracht was zij heel dankbaar dat zij bij de uitvoering van haar jongste dochter aanwezig kon zijn. De Stichting Ambulancewens is heel vriendelijk en heel professioneel. Schoonmoeder werd heel goed geholpen door de beide heren. Schoonmoeder en wij hebben de dag als zeer waardevol ervaren.

Deze uitvoering van de muziek van de Matthäus-Passion, die mijn schoonmoeder zo mooi vond, heeft voor ons een speciale betekenis. In de nacht van zondag op maandag is mijn schoonmoeder buiten bewustzijn geraakt en in de ochtend van maandag 14 maart 2016 is zij overleden. Het “Erbarme Dich” uit de Matthäus-Passion, dat mijn schoonmoeder zo mooi vond, heeft zij niet meer op die bewuste zondag kunnen horen. Dit zal voor haar door andere muzikanten tijdens haar uitvaartmis worden uitgevoerd. Mede namens mijn overleden schoonmoeder en haar kinderen wil ik mijn grote dank en waardering uitspreken voor de heren Henk en Ruud van de Stichting Ambulancewens voor de zeer waardevolle dienst die zij mijn schoonmoeder, en ook haar (schoon-)kinderen, hebben bewezen.

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens