op dit moment 20751 wensen vervuld 1565 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
4.38.jpg

29 juni 2015

Een bijzondere wens

Vorig jaar Augustus werd bij mijn moeder kanker geconstateerd. Helaas niet van het soort waarbij genezing nog een optie is. In de periode daarna is veel aandacht besteed aan het “verbeteren van de kwaliteit van leven” zoals dat dan heet. Het was hierbij heel belangrijk voor mijn moeder om zo lang mogelijk in haar eigen huis te kunnen zijn waar ze verzekerd was van haar eigen vertrouwde omgeving en de zorg die mijn vader voor haar kon bieden. Deze situatie was meer dan een half jaar in stand te houden en dat is op zich al uitzonderlijk geweest als je bedenkt dat mijn vader 81 jaar oud is en mijn moeder met de dag zieker en minder mobiel werd.

Ruim een maand geleden was het niet langer mogelijk om mijn moeder In haar eigen omgeving te verzorgen. De situatie verslechterde en het was niet langer mogelijk om haar thuis de goede zorg te kunnen bieden. Dit heeft ertoe geleid dat ze in een hospice terecht is gekomen.

Vanaf de eerste dag is ons als familie duidelijk geworden wat een enorm goede instantie hospice Cadenza in Rotterdam IJsselmonde is. Er wordt werkelijk alles gedaan om het haar zo goed mogelijk te laten hebben in deze laatste, moeilijke periode. Dat geeft ons als familie maar in het bijzonder mijn vader de nodige rust. Mijn vader is er dagelijks, kan bij onze moeder te zijn en dat alles in de wetenschap dat er altijd goed voor haar wordt gezorgd.

Bij Cadenza liggen folders van de Stichting Ambulance wens en mijn vader had deze gelezen. Dit heeft hem op het idee gebracht om nog een keer een bijzondere wens in vervulling te kunnen laten gaan.

Arend, een verpleger bij Cadenza heeft geholpen om het aanvraagformulier in te vullen en zo kwam het dat we afgelopen zaterdag een geweldige dag hebben beleefd in Ouddorp aan Zee. De familie komt al ruim 40 jaar met heel veel plezier in Ouddorp waar we ook al heel lang op de camping staan. In Ouddorp zijn heel veel vakanties gevierd en liggen enorme goede herinneringen.

In een goed uitgeruste ambulance wagen is mijn moeder eerst een bezoekje komen brengen bij haar caravan. Het was een enorm dubbel gevoel toen deze wagen het campingterrein op kwam rijden. Als eerste heeft ze even gedag kunnen zeggen tegen een aantal buren op de camping die we ook al zo lang kennen. Dat was emotioneel maar tegelijkertijd ook heel mooi. Daarna zijn we nog even bij de caravan zelf gaan kijken en je kon duidelijk merken dat ze dit wel erg bijzonder vond.

Daarna zijn we doorgereden naar de brouwersdam. Er stond helaas een zeer krachtige wind dus bij de eerste stop was het niet mogelijk om eruit te gaan. Maar de begeleiders, Frank en Mariet lieten hun vindingrijkheid gelden. Bij een volgende stop op de Brouwersdam is de wagen achteruit geparkeerd en is de klep aan de acherkant opengedaan waardoor mijn moeder uitzicht had op de zee waar vlakbij ook nog een antal zeehonden opdoken!

Vanaf de Brouwersdam zijn we daarna via de Grevelingen teruggereden richting het recreatiegebied de Punt. Ook hier hebben de medewerkers van stichting Ambulance wens weer hun uiterste best gedaan om mijn moeder zo dicht mogelijk bij het restaurant naar binnen te rijden. Daarna hebben ze ook nog eens gezorgd dat mijn moeder op de brancard op een gunstige plek kon staan waardoor ze ons en de prachtige natuur buiten kon bekijken.

Na een fijne lunch zijn we vervolgens nog heel rustig door het binnengebied van Ouddorp gereden. Hierbij was het geen enkel probleem om maar 20KM per uur te rijden waardoor er flink wat auto’s achter ons zaten.

Het was al met al een hele fijne dag en hoewel mijn moeder misschien niet alles heeft meegekregen omdat ze ook flink wat medicatie heeft, weet ik zeker dat ze het heel erg fijn vond. In de dagen ervoor gaf ze al aan zich erop te verheugen en ‘s ochtends in Cadenza heeft ze ook haar favoriete kleding aangetrokken gekregen.

Ik wil namens de familie van Oosterhout de stichting bedanken dat dit kon worden gerealiseerd. In het bijzonder ook dank voor de goedgeluimde chauffeur Frank en verzorgster Mariet die veel tijd bij mijn moeder achter in de ambulance heeft doorgebracht. Natuurlijk waren er emotionele, melancholieke momenten maar de boventoon werd gevoerd door een fijn gevoel dat het allemaal nog 1 keer mogelijk was. Zelfs als iemand heel erg ziek is, is het niet te laat om een wens tot uitvoering te brengen.

Stichting Ambulance wens…Veel dank voor jullie geweldige initatief!

Colin

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens