op dit moment 20751 wensen vervuld 1565 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
img_2964.jpg.jpg

25 juni 2015

NOG 1 KEER TERUG NAAR PA´S ROOTS IN HET WEESHUIS.

Op 28 oktober was het zover. De laatste wens van mijn vader zou in vervulling gaan: Nog 1 keer terug naar het weeshuis waar hij is opgegroeid. Mijn vader is op 5-jarige leeftijd in het Koninklijk weeshuis te Buren gekomen en heeft daar naar eigen zeggen een leuke jeugd gehad. Zijn wens was dan ook om nog 1 keer terug te gaan naar het weeshuis.

Vroeg in de ochtend werden we hartelijk begroet door de vrijwilligers Manuela en Roel van de Stichting Ambulancewens, die er samen met de medewerkers van de Hospice Tiel voor zorgden dat mijn vader veilig in de ambulance kon plaatsnemen waarna het grote avontuur kon beginnen.

Het weeshuis (thans Marechausseemuseum) heeft speciaal voor mijn vader een openstelling geregeld zodat hij, samen met ons, in alle rust nog 1 keer kon genieten van het weeshuis. Mijn vader glunderde van oor tot oor en genoot van de verhalen die hij kon uitwisselen met Henny de Heus, een vrijwilliger die in zijn jeugd kind aan huis was in het weeshuis en dus van veel “ins en outs” op de hoogte was. Samen hebben ze leuke anekdotes uitgewisseld en mooie herinneringen op kunnen halen, waar mijn vader zichtbaar van heeft genoten. Vrijwilliger Gertjan de Rover was ook volledig op de hoogte van alles omtrent het weeshuis en ontpopte zich als een echte fotograaf en maakte samen met Henny prachtige foto’s. Een foto van het weeshuis heeft sindsdien trots aan de wand van mijn vaders kamer geprijkt, tezamen met een artikel dat in het plaatselijke nieuwsblad heeft gestaan.

Het was een geweldige en emotionele ervaring om mijn vader nog 1 keer zo te zien genieten van het weeshuis waar hij is opgegroeid en wat hem heeft gevormd tot de liefdevolle, integere, zorgzame en bijzondere man die hij was.

Wij willen langs deze weg de Stichting Ambulancewens en in het bijzonder Manuela en Roel bedanken voor deze geweldige dag. Daarnaast bedanken we het Koninklijke Weeshuis in Buren (Thans Marechausseemuseum) en met name Henny de Heus en Gertjan de Rover voor hun medewerking. Last but not least willen we de medewerkers van de Hospice in Tiel bedanken voor het indienen van deze wens en voor hun liefdevolle verzorging.

Mijn vader is op 07 mei 2015 in zijn slaap overleden.

Hartelijke groeten,

Ilse van den Berg.

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens