op dit moment 19258 wensen vervuld 1428 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
img-20150422-wa0001.jpg

28 april 2015

Ik voel mij zeer speciaal

Op 22 april 2015 is het dan zo ver. Ik ben sterk genoeg om met de Stichting Ambulance Wens een uitje te maken naar Drukkerij RAD in Dordrecht, waar ik tijdens mijn werkzame leven menig uurtje heb doorgebracht. Goed aangekleed, ingepakt en vastgesnoerd word ik op de brancard in de ambulance gerold door mijn begeleiders Pim en Olaf van Stichting Ambulance Wens. Het ritje van Waalwijk naar Dordrecht gaat vlekkeloos en is zo gepiept (lange leve de navigatie).

Bij de drukkerij word ik door een heus ontvangstcomité verwelkomd. Dat hebben ze nooit gedaan als ik er kwam. Ik voel mij zeer speciaal.

Binnen krijg ik een rondleiding langs de diverse moderne persen en overige drukmachinerie. De drukkerij gaat met zijn tijd mee en heeft sinds een paar jaar ook digitale drukapparatuur.

Vervolgens drinken we in de kantine een kopje koffie/thee en haal ik met het personeel, dat vrijwel niet in samenstelling is veranderd, herinneringen op. Pim en Olaf lachen hartelijk mee om de gekke en grappige verhalen.

Dan is het eigenlijke doel van het uitje aan de beurt: het nog in aanbouw zijnde Grafisch Museum Adland. Daar bewonder ik een Linotype machine uit 1898 in werking en twee mooie (werkende) Heidelberg persen.

Daarna weer terug naar de kantine, om de innerlijke mens te verzorgen (met andere woorden: lunchtijd). Onder het genot van een boterham met gekleurde hagelslag komen er nog meer verhalen en herinneringen naar boven.

Na de lunch begin ik toch erg moe te worden en dus wordt het tijd terug te gaan. Er ontstaat een heuse rij langs mijn brancard (midden in de drukkerij!) en ik voel mij weer zeer vereerd als iedereen mij omhelst (en zoent) en het beste toewenst. Ik rijd weg en wuif als een heuse Sint Nicolaas naar de aanwezigen.

Ik word weer vakkundig in de ambulance gerold en op de terugweg kijk ik naar buiten. Ik ben erg moe, maar zeer voldaan. Pim en Olaf hijsen mij, alsof ik een veertje ben, terug in het hospice weer in mijn bed en dan ik nog maar één ding: een middagdutje doen.

Hierbij wil ik dan ook Stichting Ambulance Wens en Pim en Olaf hartelijk bedanken voor de waardevolle middag die ik dankzij hen heb meegemaakt. Iedereen heeft er weer een paar goede herinneringen bij!

ERRES (R. v.d. Steenhoven)

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens