op dit moment 20751 wensen vervuld 1565 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
1.102.jpg

21 januari 2015

Koninklijke onderscheiding

Vrijdagmiddag 2 januari werd mijn vader opgehaald door een ambulance via stichting ambulance wens. Een half jaar geleden heb ik als dochter een aanvraag ingediend voor een koninklijke onderscheiding voor beide ouders omdat ze hun hele leven lang voor iedereen klaar stonden en heel veel vrijwilligerswerk gedaan hebben. Samen 120 jaar.

Normaal gesproken is de uitreiking rond koningsdag, maar omdat mijn vader ernstig ziek is weten we niet of hij dat zou halen of in wat voor conditie hij dan is. Half december hoorde ik dat ze in aanmerking zouden komen, maar op dat moment werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Het werd wel duidelijk dat hij elke week achteruit ging, dus na contact gelegd te hebben met de gemeente Hoofddorp kon de burgemeester een gaatje vinden in zijn agenda. En wel op 2 januari 15.15 uur. Op 2 januari zou hij ook ontslagen worden uit het ziekenhuis. Het zou mooi zijn als dat gecombineerd zou kunnen worden. Het ziekenhuis heeft contact gelegd met stichting ambulance wens om te kijken of dit te realiseren was. Het was inmiddels 31 december en dus kort dag.

Geweldig wat een medewerking om dit op zo'n korte termijn voor elkaar te krijgen. Hij werd opgehaald in het Spaarne ziekenhuis in Hoofddorp door 2 hele aardige medewerkers, Pim en Marianne. Wat waren deze 2 mensen ontzettend begaan en aardig. Mijn vader wist van niets, alleen dat zijn vrouw een lintje zou ontvangen. Aangekomen in het cultuurgebouw werden ze ontvangen door veel kennissen, allemaal mensen waar ze op een of andere manier vrijwilligerswerk voor en mee hebben gedaan. Daar kreeg hij te horen dat ook hij een lintje zou ontvangen. Na het opspelden van de lintjes konden de gasten nog even bijkletsen, maar mijn vader werd naar huis gebracht omdat het genoeg was voor hem. Tot op de dag van vandaag verteld hij aan iedereen die het maar wil horen over zijn ervaring op 2 januari. Hij is zo trots en zo blij dat hem dit gegund is. Onze dank gaat uit naar Pim en Marianne, die het mogelijk gemaakt hebben om deze dag tot een onvergetelijke dag te maken.

Wij bedanken stichting ambulance wens voor hun inzet, hartelijkheid en enthousiasme. Het was een dag om nooit te vergeten. Wat doen jullie goed werk!

Aline

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens