op dit moment 21953 wensen vervuld 1680 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
1.39.jpg

5 april 2014

Vaarfeest voor Ria van Keulen

Donderdag 27 maart 2014 werd Ria opgehaald van de Buitenhof door de bijzonder sympathieke Hannie en Daaf van de “Stichting Ambulance Wens” om een laatste vaardag te maken. Mieke en ik mochten met Ria mee. Een gezellige rit in een omgebouwde ambulance en we dachten op weg naar een boot, maar hoe en wat precies wisten we niet.

We gingen naar de haven van Muiden waar een prachtig schip lag, de Meander, die helemaal voor ons die hele dag was gereserveerd. Dat was echt een verrassing. Aan boord werden we welkom geheten door de schipper Evert Stel en Jan Brand. Een prachtige boot en tegelijk ook de woning van Evert en zijn vrouw Inge, die deze “vaarwensen” meestal samen vervullen met de stichting Vaarwens. De Meander is een boot met alles erop en eraan en heel gezellig ingericht, o.a. met schilderstukken van Inge.

Het weer was de hele dag voortreffelijk en dat geeft dan toch wel een extra glans aan het geheel.

De vaartocht voerde vanaf Muiden naar Pampus en daarna langs wat mooie dorpjes, Zunderdorp, Schellingwoude, Durgerdam, bij IJburg, achter het CS langs over het IJ, kortom heel mooie plekjes gezien vanaf het water. Ria en Evert konden nog wat herinneringen ophalen aan plekken die ze met hun boten hadden bezocht, zoals Tivoli in Denemarken. Ria heeft vroeger met haar man Hans ook heel wat afgevaren in binnen en buitenland. Ze had foto’s meegenomen van hun boot (de Walrus)en het boothuisje waar ze zo van genoten hebben .

Er kwamen heel wat sterke zeemans verhalen bij van Evert, die er al enkele boeken over vol geschreven had. Onderweg werden we verwend met koffie/koek en later een heerlijke lunch en lekkere vruchtendrankjes etcetera.

Pas tegen een uur of 5 reden we weer terug naar de Buitenhof in de ambulance, rozig/ moe maar zeer voldaan. We kunnen met z’n drieën terugkijken op een hele mooie dag, die dank zij de inzet van al deze vrijwilligers in alle opzichten heel erg geslaagd was.

Het is fantastisch, dat jullie de laatste wensen van mensen kunnen vervullen.

Nogmaals hartelijk bedankt.

Ria, Nel en Mieke

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens