op dit moment 19540 wensen vervuld 1447 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11

24 oktober 2013

Rotterdamse haven

Ambulancewens: op het SS Rotterdam en met de Spido in de Rotterdamse haven.

Ik was een kleine maand in het hospice De Regenboog, toen mij werd gevraagd of ik een ambulancewens had. Ik hoefde niet lang na te denken. Jaren heb ik in de Rotterdamse haven als stuwadoor gewerkt en ik ken de Maashaven en de Rijnhaven van binnen en buiten. Trouwens schepen zijn mijn grote passie. Zelf heb ik op supplier schepen gewerkt om in Scandinavië en Schotland de booreilanden te voorzien van catering en materiaal.

Op die mooie dag in juli werd ik door de ambulancebroeders samen met een vriendin uit de thuiszorg opgehaald en hebben we het legendarische stoomschip Rotterdam bezocht. Wat een prestatie om dit schip in zijn oude glorie te herstellen, ik keek mijn ogen uit en kon op de brancard gemakkelijk op de diverse dekken komen.

Van het 3e Katendrechtse Hoofd reden we met de ambulance naar de Spido onder de Erasmusbrug, waar we aan boord gingen voor de havenrondvaart. Ook al kwamen we voorbij werven, dokken en overslag van duizenden containers, toch zag de haven er in mijn herinnering anders uit: alleen scheepskranen, grote loodsen en veel bedrijvigheid aan de verschillende insteekhavens aan de westelijke kant. Maar nu ook veel woonhuizen en flatgebouwen. De bedrijvigheid van toen is verplaatst naar de Maasvlakte, waar ook de vele grote schepen kunnen aanleggen.

De hele dag was een verrassing. Bijzonder is voor mij vooral dat de ambulancebroeders die zelf een baan hebben, in hun vrije tijd klaar staan om iets te doen voor een ander. Ik ben jaren vrijwilliger geweest in het Franciscus ziekenhuis om patiënten te begeleiden en had steeds een goed gevoel als ik een ander kon helpen. Herhaaldelijk hoorde ik: waarom ga je niet in de zorg werken? Maar ja, mijn passie ligt toch bij de schepen, de haven en de zee.

Aan de bewoners van de Regenboog kan ik met een gerust hart zeggen: doe ook een ambulancewens en beleef deze unieke ervaring. Je bent de hele dag het middelpunt (daar moest ik wel wat aan wennen), je wordt heerlijk verwend en je beleeft iets wat je zelf graag wilt, omringd door lieve mensen.

Als er meer van deze hulpvaardige mensen zouden zijn, zou de wereld er beslist heel anders uitzien.

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens