op dit moment 20709 wensen vervuld 1561 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
1.14.jpg

23 oktober 2013

Voor de laatste keer

Vandaag, 17 oktober 2013, is het dan zover. Voor de laatste keer gaat pa naar Kevelaer met de Stichting Ambulance Wens Nederland. Om 10 uur waren ze in het hospice te Etten-Leur, Henk en Stefanie. Pa kreeg Mario, een beertje, als reisgenoot voor onderweg en herinnering aan een mooie dag. Om vijf voor half elf lag pa prinsheerlijk en warm ingepakt in de ambulance en konden we vertrekken. Eerst nog bijna de verkeerde oprit, richting Roosendaal, maar even in zijn achteruit en we zitten weer goed. Commentaar van pa: ” je kunt ook via Hamburg naar Rome”. Volgens Henk is de toon gezet; het wordt een bijzondere dag.

Pa ligt in de ambulance te doezelen met een glimlach op zijn gezicht. Stefanie en Henk vragen regelmatig of alles nog goed gaat. Pa antwoordt met een glimlach.

Rond twaalf uur waren we in Kevelaer. Eerst een mooi bloemstuk gelegd bij het graf van opa en oma. Pa wilde daar graag een aantal minuutjes alleen. Daarna het graf van oom Helmut bezocht. Terwijl we op de begraafplaats waren, hadden we mooi weer. Op het moment, dat we weer naar de ambulance liepen, begon het te regenen.

Inmiddels was het al lunch tijd, dus we zijn in het centrum van Kevelaer een hapje gaan eten. Gewoon met brancard en al naar binnen. Eenmaal binnen ging pa gewoon fijn op een stoel zitten. Lekker gegeten, gekletst (vooral pa ). Na het eten zijn Stefanie en ik nog even naar de kapel gelopen om wat kaarsjes op te steken, terwijl Henk pa gezelschap hield.

Terug naar de ambulance. Via de Wasserstrasse 16, het ouderlijk huis, terug op weg naar Etten-Leur. Pa wilde de route laten rijden, die hijzelf altijd reed. Dus de Tom-Tom buitenspel gezet en de Theo-Theo aan.

Nu ligt pa lekker op zijn zij. Het was voor hem een vermoeiende, emotionele, maar bovenal een mooie en bijzondere dag.

Ook voor mij een speciale dag. Ontelbare keren ben ik met pa achterop de motor en met de auto naar Kevelaer gereden. Vandaag voor het laatst. Samen met twee bijzondere mensen, Henk en Stefanie. Dank jullie wel voor de lieve, hartelijke en mooie momenten.

Ook dank je wel aan de Stichting Ambulance Wens Nederland, die deze dag gerealiseerd heeft.

Wannie Stuyts-Heuvens.

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens