op dit moment 21953 wensen vervuld 1680 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11
img00004760.jpg

28 juni 2013

Je kunt je niks mooiers voorstellen!

Onze zoon Boudewijn Bastiaanse heeft afgelopen zaterdag 8 juni zijn Eerste Heilige Communie gedaan in de Basiliek te Oudenbosch (brabant). En er was een zeer speciale gast bij: zijn opa Ed van Heek die in het ziekenhuis ligt in Heerlen (limburg).

Als je ver van jouw geliefde familie woont, kun je niet dagelijks bij elkaar op bezoek gaan. Ook niet als jouw opa in het ziekenhuis ligt. Dat doet verdriet. Daarom is het fijn als je elkaar een paar keer per jaar kunt zien en spreken en een knuffel en kusje kunt geven. Een Communie is een heel fijne gebeurtenis om weer samen te komen en deze kostbare tijd in te halen.

Een opa in het ziekenhuis kan een vreselijk schaduw werpen op een blijde happening zoals een Communie. Vooral omdat opa er zelf ook erg graag bij wilde zijn. Helaas was dit niet mogelijk doordat opa Ed 3 weken voor de Communie een zware operatie heeft ondergaan. Waarna de diagnose kwaadaardige darmkanker is en misschien ook longkanker. Hij ligt aan allerlei apparatuur en slangen en draden. Een vooruitzicht dat hij er binnenkort uit het ziekenhuis komt is er nog niet.

Hoe is het dan mogelijk dat opa Ed op de Eerste Heilige Communie van Boudewijn kan komen? Dit komt door de Stichting Ambulance Wens Nederland www.ambulancewens.nl . Zij vervullen nog een keer een laatste wens van mensen die lijden aan een ongeneeslijke ziekte en niet lang meer te leven hebben. Het gaat soms om hele kleine dingen die voor een terminaal zieke patiënt belangrijk, maar eigenlijk niet meer mogelijk zijn.

Ik (Patricia Bastiaanse) wilde graag dat opa Ed op de Communie van Boudewijn zou komen want opa Ed wilde dat zelf erg graag en wij wilden dat uiteraard ook! Vorig jaar had ik het geluk dat ik samen met mijn vriendin Anja Duinmeijer (zelf vrijwilliger) op een jubileum feest van deze Stichting mocht zijn. Hier maakte ik voor het eerst kennis met deze geweldige Stichting en de fantastische vrijwilligers. Stuk voor stuk zetten ze zich in voor andere mensen om hun de dag van hun leven te bezorgen! Dit alles met tomeloze inzet en heel veel naastenliefde! Ik had niet verwacht dat ik al zo snel gebruik zou maken van hun uitzonderlijke aanbod!

Ik heb het intake formulier dinsdag ingevuld op hun site en de volgende dag kreeg ik een telefoontje van Kees Veldboer dat ze zaterdag om 11 uur bij mijn vader zouden zijn. Ik viel haast van mijn stoel. Alles was al geregeld! Je kunt je niks mooiers voorstellen! We hebben allemaal ontzettend genoten van deze geweldige dag en zijn de vrijwilligers Enrico en Jaqueline ontzettend dankbaar hiervoor!

En we vragen ons af waarom het mogelijk is dat nog niet veel mensen van deze Stichting op de hoogte zijn. Iedereen zou de mogelijkheid moeten hebben om zo’n onvergetelijke dag te mogen beleven. Daarom vertellen wij ons verhaal en hopen we dat nog heel veel mensen kunnen genieten van deze prachtige Stichting!

Nog één keer...
Het wensen formulier

Als je een wens hebt, vul dan het wensenformulier in en omschrijf de wens zo duidelijk mogelijk.

Wens aanmelden

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens