op dit moment 14955 wensen vervuld 982 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11

Vakantiehuis

Vakantiehuis

Sinds 3 augustus 2012 beschikt Stichting Ambulance Wens over een eigen vakantie huis, het Jan Bos Huis, in de bossen van Beekbergen.

Het Jan Bos Huis is zo ingericht dat de liggende patiënt door het hele huis kan met bed/brancard en zelf met bed naar buiten kan. Ook is er de mogelijkheid om de patiënt liggend te douchen.

De patiënten mogen gratis gebruik van dit huis maken en kunnen één familielid mee nemen, men mag hier maximaal 2 dagen verblijven en onze vrijwilligers blijven erbij voor de verzorging.

Mochten er meerdere familie leden mee willen dan kunnen deze via Droompark Beekbergen een huis huren op het zelfde park.

Heeft u iemand die we twee dagen heerlijk kunnen laten genieten, vul dan het formulier in op onze site: https://www.ambulancewens.nl/wensenformulier

YouTube video-inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacy-instellingen.

Verhalen wensen naar vakantiehuis

Verhalen wensen naar vakantiehuis

Weekend Jan Bos huis.

Twee weken voor ons vertrek werden we verrast door twee vriendinnen van mijn dochter. Zij hadden een wens ingestuurd naar Stichting Ambulance Wens (SAW). Ze vonden dat we, gezien mijn gezondheid en bedlegerigheid,wel een weekend volledig verzorg verdiend hadden. En de wens werd werkelijkheid.

30 januari werden we opgehaald door de SAW. Niet wetend wat je kunt verwachten was ik best wel nerveus. Alles anders dan het vertrouwde past niet bij me. Gelukkig wisten de ambulancevrijwilligers Roel en Jan hier goed mee om te gaan. Eenmaal in de ambulance was het volop genieten. Hoe mooi is dat als je liggend vervoerd kunt worden naar bestemmingen die je zelf wenst. Daar waar ik nooit meer kan komen en nu wel doordat je de hele dag liggend en comfortabel verplaatst wordt. Geweldig!

Zoals naar het bos gaan voor een ‘wandeling’ met een speciale brancard met grote luchtbanden. Prachtig, zo simpel maar zo fijn om weer eens te doen. Of uit eten liggend op de brancard aan tafel. Ik kon het beter volhouden en daardoor meer genieten van het eten. Heerlijk.

Dag 2 naar Burgers Zoo. Normaal niet bereikbaar en vol te houden. Nu wel. Al liggend op de brancard veel gezien en vooral veel genieten. Ook voor mijn vrouw die altijd maar (meer) zorg over neemt, was het genieten. Ze hoefde zelf niets te doen. Dit werd allemaal overgenomen. Fantastisch!

Dag 3 naar familie in Son. Al jaren niet geweest. Met de ambulance was het wel mogelijk. Fijn om er weer eens te zijn en zien dat iedereen hier zo van genoot. Daarna was de energie op en gingen we weer terug naar huis.

Het weekend in het Jan Bos huis in Beekbergen is prima bevallen. Een prachtig aangepaste vakantiewoning waar de zorg door alle aanwezige hulpmiddelen goed uit te voeren is. Daarnaast gezellig ingericht waardoor je echt een vakantiegevoel heb.

We willen iedereen bedanken dat we zo’n prachtig weekend gehad hebben. Met name de inzet van Roel en Jan. Mensen die meevoelen, begrip hebben en niks te veel was. Mede door hun was het een weekend om nooit meer te vergeten met fijne herinneringen die mij weer extra energie geven.

Bedankt.

Groet, Peter Boomars

Een prachtig huisje in Beekbergen

Aan de lieve vrijwilligers van de Stichting Ambulance Wens, Zaterdag 13 december was het zover. Onze ouders mochten twee nachtjes logeren in het Jan Bos huis. In de weken ervoor hadden we met onze moeder gesproken over de dingen die ze nog graag zou willen doen. Mam, altijd een bescheiden vrouw en een echte huismus had eigenlijk geen wensen. ‘’Ze had toch alles al’’, aldus mam. Een lieve man, drie dochters, drie schoonzonen en 4 kleinkinderen. Maar als ze dan nog 1 laatste wens mocht kiezen, dan wist ze het wel. Ze wilde nog graag een keertje naast onze vader slapen. Mijn zus heeft toen de stoute schoenen aangetrokken en een mail gestuurd naar de Stichting Ambulance Wens. Een dag later werd ze al teruggebeld. Een vriendelijke stem vertelde haar dat ze deze wens graag in vervulling wilden laten gaan. Ze vonden de wens om een nachtje naast haar man te slapen alleen wel wat aan de bescheiden kant. Zij kwamen toen met het idee om met onze ouders naar het Jan Bos huis te gaan waar ze twee nachtjes mochten slapen. Een prachtig huisje in Beekbergen, midden in de natuur. Het huisje was van alle gemakken voorzien. Mijn zus kon haar oren niet geloven en zei daarbij nog “dit zie je alleen op tv!”, waarop de man aan de andere kant van de lijn begon te lachen. Wat waren we ontroerd dat er zulke lieve mensen bestaan die dit mogelijk maken. Eén ding is zeker, engelen bestaan dus wel! Onze ouders waren er helemaal stil van. Pa besloot toen meteen om een huisje bij te boeken, zodat we met z’n allen van deze mooie & waardevolle dagen konden genieten. Mam was die maandag ook nog jarig en een mooier cadeau kon ze zich niet wensen. Een week later zou op zaterdagmorgen rond 10 uur de ambulance arriveren. Mam, stiekem toch wel een beetje zenuwachtig zat al uit het raam te kijken. Wat kon ze verwachten, wie gingen er mee, kon ze wel op de brancard komen etc. etc. Even later kwamen er twee mannen binnen. De vrijwilligers Kees & Hans. Ze brachten een knuffel mee & meteen was het ijs gebroken. Na de fijne kennismaking en een poosje te hebben gekletst, werd mam door deze twee sterke kerels op de brancard getild. Uiteindelijk viel het reuze mee en keek ze triomfantelijk voor zich uit! Ze vond het geweldig in het Jan Bos huis. Er waren eekhoorntjes, spechten & de omgeving was prachtig. Even wat anders dan thuis. We hebben gewandeld, hebben samen gekookt en we zijn nog met z’n allen naar het Pannenkoekenhuis geweest. Die maandag hebben we haar verjaardag gevierd. Ze was bekaf, maar wat heeft ze genoten. Kees en Hans, we hebben jullie in onze harten gesloten. Wat zijn jullie fantastisch. Bedankt voor de liefdevolle verzorging van onze moeder. Iedereen van de Stichting Ambulance Wens bedankt voor alle fijne en waardevolle momenten, de kostbare herinneringen die jullie ons bezorgd hebben.

Dit zullen we nooit vergeten. Jullie zijn kanjers.

Lieve groeten,

Ik kon ze zelfs aaien

Het is lang geleden dat wij op vakantie zijn geweest, en we hadden er dan ook heel veel zin in. Eenmaal binnen in het Jan Bos Huis, was het alsof het huis zei: “welkom, en een fijne vakantie. Op de eerste dag zijn we met de brancard over het park gewandeld. Geweldig en zo mooi. Ook bij de aangelegde beek, die het Apeldoornskanaal volhoud. Zo mooi aangelegd en met een kleine waterval, mooi wat God onze Vader ons geschonken heeft.

De tweede dag naar de veluwe geweest. Je hoeft geen natuurmens te zijn om dit mooi te vinden......alleen de rust al..........dit is vakantie!!

De derde dag Weer een prachtige dag. Rob had geregeld dat we naar de Apenheul konden...geweldig. We hebben oa. de voederpresentatie van de gorilla’s gezien, waar in de groep Jambo de baas is,wat een machtig beest is dat.. Ook hebben er vele aapjes op mn schoot gespeeld, terwijl ik op de brancard lag, ik kon ze zelfs aaien.....zo’n prachtige dag, ook wel vol met emoties.

Ik zal er samen met Dirk, mijn man, nog lang op kunnen teren. Iedereen van kantoor die hieraan mee heeft gewerkt, heel erg bedankt, en ook Rob en Beatrix, heel erg bedankt voor alles.

Groetjes, Elly en Dirk Muiser

Foto's

Foto's Foto's Foto's Foto's Foto's Foto's Foto's Foto's Foto's Foto's Foto's Foto's Foto's

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens