op dit moment 21914 wensen vervuld 1679 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11

Inner Wheel Arnhem: ‘We willen iets voor de samenleving betekenen’

zo 11 december 2022

ARNHEM - Vriendschap. Maatschappelijke betrokkenheid. Sociale doelen. Het zijn de kernwaarden van de serviceclub Inner Wheel Arnhem. De leden zetten zich elk jaar in voor een goed doel. Het betekent dat tot juni volgend jaar geld wordt ingezameld voor de Stichting Ambulance Wens. Door Vincent Bos De organisatie maakt deelt uit van Inner Wheel Nederland. Die telt verspreid over het hele land 63 serviceclubs met in totaal zo’n 2.000 leden. Internationaal is Inner Wheel actief in 100 landen, met een totaal van 100.000 leden. De Arnhemse afdeling was de achtste in Nederland, bestaat sinds 1949 en telt 47 leden, louter vrouwen. Maar dat is toeval. Inner Wheel Nederland is wereldwijd de enige met mannelijke leden. Engeland is de bakermat van de organisatie. Daar zag ze in de jaren twintig van de vorige eeuw het levenslicht. Goed doel “In Arnhem komen we een keer per maand bijeen in Schaarsbergen. Meestal is dat voor een lunch gevolgd door een lezing. De laatste keer ging het over planeten. Maar het kan ook gaan over het goede doel dat we elk jaar kiezen”, zegt voorzitter Ans de Kinkelder. “Belangrijk is dat we iets voor de samenleving willen betekenen. Vandaar dat we ons inzetten voor een goed doel. Vorig jaar was dat de Stichting Leergeld Arnhem. We hebben ook al eens geld opgehaald voor het rolstoelhockey van Upward”, legt ze uit. Saamhorigheid “Bij Inner Wheel Arnhem draait het om vriendschap, ontmoeting en saamhorigheid. We kennen allerlei clubjes binnen onze organisatie, van wandelclub, tuinclub tot bridge- en leesclub. We zijn behoorlijk actief. Elk jaar staan we op de Koningsmarkt in Schaarsbergen met zelfgebakken lekkernijen. We zijn ook actief op de oogstmarkt in Doorwerth. Met al die activiteiten halen we enkele duizenden euro’s op voor het goede doel”, aldus de voorzitter. Koken voor daklozen Onlangs was er nog een benefietconcert in de dorpskerk in Schaarsbergen met het Consonanten Kwartet. Daar kwamen 90 belangstellenden op af. Daarnaast wordt er door de leden een keer per jaar gekookt voor daklozen. De leden hebben zich eerder ingezet voor de voedselbank in Arnhem en zijn altijd present op de nationale vrijwilligersdag. Dat Inner Wheel succesvol is blijkt wel uit het gegeven dat voor het landelijk project in 3 jaar 100.000 euro is ingezameld voor onderzoek naar het vrouwenhart. Het ledental van Inner Wheel Arnhem is volgens Ans de Kinkelder vrij constant. “Het lukt nog steeds om er af en toe leden bij te krijgen. Soms komt die persoon uit ons netwerk. We hebben ook al jongere afdelingen in de omgeving geholpen bij hun oprichting.”  “Van belang is dat de leden zich in de groep thuis voelen. Want we staan voor vriendschap. We zijn er voor elkaar als iemand ziek is. We hebben een hechte band.”  www.innerwheelarnhem.nl

Vrienden van Stichting Ambulance Wens

Vrienden van Stichting Ambulance Wens

Als Vriend van Stichting Ambulance Wens draag je bij aan het vervullen van laatste wensen voor niet meer mobiele (terminale) mensen. Met een jaarlijkse donatie van minimaal €1500,- maak je het mogelijk om gemiddeld 4 wensen te vervullen en draag je bij aan onze missie.

Wat krijg je ervoor terug? 💚

  • Jaarlijks gebruik van onze inspirerende vriendenkamer of inspiratiezaal voor vergaderingen.
  • Het logo van jouw bedrijf op het vrienden van bord in onze nieuwe thuisbasis.
  • Uitnodigingen voor exclusieve events en (netwerk)bijeenkomsten.
  • Naamsvermelding op onze website en socials.
  • Toolkit voor communicatie (certificaat, banner en poster).
  • Nieuwsbrieven met updates en verslagen van vervulde wensen.
  • Fiscale voordelen door onze ANBI-status.

Ontdek onze inspirerende ruimtes: Vriendenkamer en Inspiratiezaal! 

Voor meer informatie klik dan hier

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens