op dit moment 20751 wensen vervuld 1565 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11

NH nieuws -Ongeneeslijk zieke Mirjam (52) deint voor laatste keer mee op muziek Yves Berendse

19 december 2022

Nog één keer meezingen met de muziek van Yves Berendse: het is de laatste wens van de 52-jarige Mirjam uit Hoofddorp. Ze is uitbehandeld en hoorde een maand terug dat ze nog zo'n drie maanden te leven heeft. Vanavond reist ze met Stichting Ambulancewens naar het Amsterdamse Winterparadijs om naar 'een van de beste zangers van Nederland' te luisteren.

"Het is wel een kers op de taart. Ik weet echt nog niet wat me allemaal te wachten staat", vertelt Mirjam een paar uur voor het concert begint. "Ik hou veel van Nederlandstalige muziek, gewoon lekker die gezelligheid." 

Een hersentumor

Drie jaar geleden werd na een epileptische aanval een hersentumor bij de Hoofddorpse aangetroffen. "Dat was behoorlijk schrikken", zegt ze. Twee operaties en een serie bestralingen later is het einde helaas in zicht. "Een maand geleden gaf de neuroloog de prognose dat ik nog een maand of drie had."

Via het hospice hoorde Mirjam over Stichting Ambulancewens, waarop haar man de laatste wens van zijn vrouw instuurde. Ze heeft nog geen idee hoe haar avond er zal uitzien: "Als het goed is, komen ze me vanavond ophalen met een brancard. Omdat ik niet kan staan lig ik daar tijdens het concert ook op", zegt ze. 

Met het einde in zicht blikt Mirjam terug op haar leven: twintig jaar lang was ze kassière in een supermarkt, maar sinds haar ziekte kan ze niet meer werken. "Ik mis het werk, het contact met de klanten en band met collega's nog heel erg", vertelt ze. Twijfels over een kerstboom

Toch maakt ze nog een feestje van haar leven: naast dat ze vanavond haar laatste wens in vervulling ziet gaan hebben ze onlangs ook de kerstboom weer opgezet. "Ik twijfelde of we dit jaar wel een kerstboom zouden nemen, maar het is mijn laatste kerst, dus we hebben hem gewoon neergezet en het gezellig gemaakt met lichtjes. Zo hebben we de kerstsfeer toch een beetje binnengehaald."

"Als ik onze trouwdatum haal vier ik het gewoon nog een keer" Mirjam

En Mirjam doet nog meer leuke dingen. "Dit weekend zijn we uit eten geweest omdat we eind januari 25 jaar getrouwd zijn. Dat hebben we maar even naar voren geschoven, en als ik onze trouwdatum haal, dan vier ik het gewoon nog een keer." Hoewel Mirjam de feestdagen dit keer een moeilijke periode vindt, wordt kerst wel gevierd. "Ik heb een dochter van 23 jaar oud en die wilde heel graag kerst vieren, dus dat gaan we tweede kerstdag doen", besluit ze. 

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/312385/ongeneeslijk-zieke-mirjam-52-deint-voor-laatste-keer-mee-op-muziek-yves-berendse

Image_1.1.jpeg Image_2.jpeg Image_3.1.jpeg Image_4.jpeg Image.4.jpeg 477065.bdfc58f.webp

Gewoon doen

Gewoon doen

Kees Veldboer, de man achter Stichting Ambulance Wens

Gewoon doen is het verhaal over leven en werk van Kees Veldboer, oprichter en directeur van de Stichting Ambulance Wens. Als ambulancechauffeur ontdekte Veldboer dat je soms met een heel klein gebaar enorm veel voor ernstig zieke mensen kunt betekenen. Hij besloot een stichting op te richten om de laatste wensen van terminaal zieken te vervullen.

Het boek 'Gewoon doen' is te bestellen.

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens