op dit moment 19540 wensen vervuld 1447 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11

Verrassing tijdens het event van Vrienden van Carmen

Beste aanwezigen,

Vandaag mag ik (Lia Kievit) iets heel bijzonders doen, als moeder van Christa van Hassent. Het goede doel voor deze prachtige fietstocht is vandaag onder andere de Stichting Ambulancewens. In 2021 hebben wij mee mogen maken welk geweldig werk deze stichting verricht. De aanleiding voor de inschakeling van deze Stichting is, zoals altijd, een meer dan trieste. Mijn lieve dochter Christa kreeg in januari 2021 te horen dat zij ongeneeslijk ziek was: kanker.

Als familie, kwamen wij in een enorme achtbaan terecht. Op enig moment komt het besef dat je moet gaan denken in 'laatste wensen'. Een heel onwerkelijk iets, waar je het liefst helemaal niet bij wilt stilstaan. Maar het moest, het was onafwendbaar. En mijn lieve Christa heeft toen aangegeven dat zij, vooral voor haar lieve dochter Nola, graag nog eens naar de Efteling zou willen. Zij wilde ook dat haar familie erbij was. Haar man Willem, haar lieve zussen, zwagers, neefje en nichtje en Leen en ik. De contacten met de Stichting Ambulancewens werden gelegd en op alle fronten wilden zij heel graag meewerken aan het uitvoeren van deze laatste wens. In mei 2021 zijn wij met ons gezin drie dagen naar de Efteling gegaan. De vrijwilligers van deze prachtige stichting zijn daar drie volle dagen bij geweest. Christa werd, liggend op een brancard, goed verzorgd en heeft met haar man en kind (en de rest van de familie) kunnen genieten van al het moois in de Efteling.

Dat het een laatste wens was, bleek kort daarna wel. Op 29 juni is mijn mooie dochter helaas komen te overlijden, na een korte maar dappere strijd. Christa wilde graag dat wij na haar overlijden een online donatiemogelijkheid zouden opstarten omdat zij en wij de Stichting Ambulancewens een meer dan warm hart toedragen. Heel veel lieve mensen hebben mooie bedragen gedoneerd. Vandaag aan mij de eer om symbolisch een mooie cheque te overhandigen aan Kees Veldboer jr.

Door de vele gulle donaties mag ik vandaag een cheque overhandigen van maar liefst EUR 2.500,-. Ik weet zeker dat alle fietsers vandaag ook hun uiterste best gaan doen om er een nog veel mooier bedrag van te maken. Heel erg bedankt aan de Stichting en heel veel succes voor alle fietsers vandaag.

FB_.jpg

Gewoon doen

Gewoon doen

Kees Veldboer, de man achter Stichting Ambulance Wens

Gewoon doen is het verhaal over leven en werk van Kees Veldboer, oprichter en directeur van de Stichting Ambulance Wens. Als ambulancechauffeur ontdekte Veldboer dat je soms met een heel klein gebaar enorm veel voor ernstig zieke mensen kunt betekenen. Hij besloot een stichting op te richten om de laatste wensen van terminaal zieken te vervullen.

Het boek 'Gewoon doen' is te bestellen.

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens