op dit moment 17905 wensen vervuld 1278 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11

Opbrengst eerste vaatje Hollandse Nieuwe 2022 voor Stichting Ambulance Wens

Veiling eerste vaatje Hollandse Nieuwe 2022
Het haringseizoen start in 2022 officieel op woensdag 15 juni. Deze start wordtHet haringseizoen start in 2022 officieel op woensdag 15 juni. Deze start wordt voorafgegaan door de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe op DINSDAG(MIDDAG) 14 juni 2022 in de Visafslag Scheveningen. Traditiegetrouw keurt een gekwalificeerd proefpanel de nieuwe haring, waarna het eerste vaatje wordt geveild en de opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel.

Een paar ton media-exposure met het eerste tonnetje
Ruim dertig jaar lang is de veiling een aantrekkelijk evenement voor pers. Vooraanstaande landelijke en regionale RTV zenders en grote dagbladen zijn aanwezig. Dit leidt tot uitgebreide verslaggeving van het evenement, variërend van aandacht tijdens het tv-journaal tot uitgebreide nieuwsberichten in diverse media. De koper van het eerste vaatje wordt uiteraard in deze uitingen genoemd, wat afgelopen jaren een landelijke media-exposure met een waarde van een paar ton vertegenwoordigde! Dit betrof niet alleen exposure via landelijke tv, radio en print, ook online media besteden hier veel aandacht aan.

Amerikaanse veiling
Het is een veel voorkomende misvatting dat de koper van het eerste vaatje het eindbedrag van de veiling betaalt! De veiling wordt traditiegetrouw op de zogenaamde Amerikaanse wijze van verkoop geveild. Dit houdt in dat elke bieder met kleinere bedragen vanaf € 250,- kan meebieden. Alle bedragen bij elkaar opgeteld leveren uiteindelijk een hoog eindbedrag op. Elke bieder kan meerdere malen een bod doen, waarbij per bieder de bedragen opgeteld worden en elk geboden bedrag ook voldaan moet worden. De bieder die als laatste een bod heeft uitgebracht voor de slag van de hamer, is de uiteindelijke koper van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe voor het totaal aan biedingen die hij zelf heeft geboden. Voordeel van deze wijze van ver-koop is dat met vele bieders tezamen een aanzienlijke opbrengst binnengehaald kan worden voor het goede doel.

Voorbeeld Amerikaanse wijze van bieden
Bieder A biedt € 250,- Bieder A betaalt € 250,- totale opbrengst veiling is € 250,- Bieder B biedt € 750,- Bieder B betaalt € 750,- totale opbrengst veiling is € 1.000,- Bieder C biedt € 750,- Bieder C betaalt € 750,- totale opbrengst veiling is € 1.750,- Bieder A biedt nog eens € 250,- Bieder A betaalt nu nog eens € 250,- totale opbrengst veiling is € 2.000,-
Wanneer op dit moment niemand meer een bod uitbrengt, dan is het vaatje voor € 500,- voor bieder A. In totaal is dan voor het goede doel € 2.000,- opgehaald.

Goed doel
De opbrengst van de veiling gaat jaarlijks naar een goed doel. Het Nederlands Visbureau werkt met een jaarlijks wisselende goede doelenorganisatie. Voor het jaar 2022 is de samenwerking aangegaan met Stichting Ambulancewens! (www.ambulancewens.nl). De veilingmeester wordt volgens traditie ondersteund door een co-host. We zijn blij dat Nicolette van Dam bereid gevonden is om de presentatie van het evenement op zich te nemen.

Bieders bedankt!
Na afloop van de veiling maken wij een videocompilatie van de middag waarin we tevens alle bieders hartelijk bedanken voor hun bijdrage.

De uiteindelijke koper (winnaar) van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe betaalt volgens ervaringscijfers door het solidaire Amerikaanse veilingsysteem een beperkt deel van het eindbedrag. De persberichten die vervolgens de landelijke media bereiken vermelden te allen tijde de start van het haringseizoen, de bereikte opbrengst en de naam van de koper.

Tegelijkertijd wordt vaak geanticipeerd op de beoogde overwinning door vooraf zelf een vervolgpromotie voorbereiden, waarmee opnieuw publiciteit wordt gegenereerd. Let wel, de vishandelaren die zelf al jarenlang als bieder op de tribune zitten, juichen het toe wanneer er een bedrijf van buiten de vissector deelneemt en voor het vaatje willen gaan! Immers, zij willen liever niet hun eigen haring ‘terugkopen’.

In de afgelopen jaren varieerde de eindopbrengst grofweg tussen de € 60.000 en € 90.000 euro.

Klik hier voor het registratieformulier 

Klik hier voor de biedersinformatie

Klik hier voor de algemene voorwaarden

Haringvaatje.jpg

Facebook-inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacy-instellingen.

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens