op dit moment 21350 wensen vervuld 1625 mooie verhalen
Voor donaties:
NL61 RABO 0112 9246 11

Schoenlapperslaand overhandigt cheque aan Stichting Ambulance Wens Nederland

9 april 2018

Tijdens carnaval 2018 is op zaterdag 10-02-2018 de traditionele carnavalsviering gehouden. Deze viering wordt ieder jaar georganiseerd door de C.C.V. Schoenlapperslaand en wordt er een nieuw doel voor de collecte uitgekozen. Dit jaar was besloten om de eer aan de Stichting Ambulance Wens te doen toekomen. Waarom juist deze instelling? De missie van Stichting Ambulance Wens Nederland is om iedere terminale bedlegerige patiënt die aandacht te geven die hij/zij verdient, zodat de patiënt niet hoeft te overlijden zonder dat één laatste wens is gerealiseerd. Door het meemaken van deze gebeurtenis kan er wellicht voor de patiënt zelf en diens omgeving weer een beetje licht komen in die laatste dagen. Dat is wat wij willen bereiken. Levenskwaliteit toevoegen aan die laatste periode, zodat een klein deel van de ellende even opzij gezet kan worden. De naam Stichting Ambulance Wens komt voort uit het idee om de laatste wens van terminale patiënten te vervullen met vrijwilligers en een eigen ambulance. De Stichting Ambulance Wens is opgezet in 2007 als aanvulling op de verzorging van immobiele terminale patiënten. Er zijn nog teveel patiënten die overlijden zonder dat ze echt alles hebben kunnen afsluiten. Eén van die oorzaken is het onvermogen bepaalde wensen te realiseren doordat de patiënt niet langer mobiel is en andere bestaande voorzieningen hiertoe tekort schieten. De stichting is dus opgezet om mensen te helpen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer. Inmiddels zijn er 6 ambulances en samen met ongeveer 260 vrijwilligers staan zij bijna dagelijks klaar om terminaal zieke mensen te begeleiden en te vervoeren. De wensen lopen uiteen van dagje strand, een wedstrijd van PSV bijwonen tot een reis met een bestemming in het buitenland. Inmiddels zijn er al meer dan 10.000 wensen vervuld. Het vervoer met de ambulances is gratis. Dit wordt mogelijk gemaakt door sponsoren en ambassadeurs. De opbrengst van de collecte was € 495,61. Op zaterdag 07-04-2018 is bij de pastorie St. Jan de Doper, in het bijzijn van pastoor Dorssers , symbolisch de cheque overhandigd door Resy van Amstel, bestuurslid van C.C.V. Schoenlapperslaand aan Miranda v/d Westen en Jan van Geffen van Stichting Ambulance Wens Nederland . Meer informatie over de Stichting Ambulance Wens kunt u terugvinden op www.ambulancewens.nl.

waalwijk_2018.jpg

Vrienden van Stichting Ambulance Wens

Vrienden van Stichting Ambulance Wens

Als Vriend van Stichting Ambulance Wens draag je bij aan het vervullen van laatste wensen voor niet meer mobiele (terminale) mensen. Met een jaarlijkse donatie van minimaal €1500,- maak je het mogelijk om gemiddeld 4 wensen te vervullen en draag je bij aan onze missie.

Wat krijg je ervoor terug? 💚

  • Jaarlijks gebruik van onze inspirerende vriendenkamer of inspiratiezaal voor vergaderingen.
  • Het logo van jouw bedrijf op het vrienden van bord in onze nieuwe thuisbasis.
  • Uitnodigingen voor exclusieve events en (netwerk)bijeenkomsten.
  • Naamsvermelding op onze website en socials.
  • Toolkit voor communicatie (certificaat, banner en poster).
  • Nieuwsbrieven met updates en verslagen van vervulde wensen.
  • Fiscale voordelen door onze ANBI-status.

Ontdek onze inspirerende ruimtes: Vriendenkamer en Inspiratiezaal! 

Voor meer informatie klik dan hier

Stichting Ambulance Wens op Facebook

Facebook Like Volg onze verhalen op Facebook, om zo veel mogelijk mensen met een beperking te kunnen helpen hebben wij jouw steun nodig!

Stichting Ambulance Wens op Twitter

Twitter Lees onze tweets op twitter, en blijft op de hoogte van de nieuwste meldingen!

Stichting Ambulance Wens op LinkedIn

Twitter Volg Ambulance Wens op LinkedIn!

Stichting Ambulance Wens op Instagram

Instagram Volg ons op Instagram en bekijk de laatste fotos!

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand updates over Ambulance Wens